Interviu su naujais Kaišiadorių ŠSC treneriais (3)

Nuo šio rugsėjo 1 d. centre pradėjo dirbti regbio treneris Paulius Zubavičius.

Paulius Zubavičius.

  • Kada susidomėjote regbiu? Kada tapote treneriu?

Pirmieji žingsniai regbyje prasidėjo dar paauglystėje, kai apie šią sporto šaką išgirdau iš gyvenamojo rajono kiemo draugų, iš kurių kone kiekvienas buvo lankęs ar dar vis dar lankė regbį. Tai paskatino ir mane pradėti lankyti regbio treniruotes.  Savo žaidėjo karjerą pradėjau 1984 metais, o treneriu tapau 2009  metais. Tiesa, niekada gyvenime nė nunumaniau, kad tapsiu treneriu.

  • Kuo Jus asmeniškai žavi regbis?

Visų pirma, tai yra komandinė sporto šaka. Tai reiškia, kad žmogus mokosi nesavanaudiškumo, bendradarbiavimo, o komanda tampa antraja šeima bei artimais draugais, su kuriais ryšiai gali būti palaikomi ir visą gyvenimą.

2015 metais man teko viešėti Anglijoje ir stebėti pasaulio regbio čempionato finalą, kuriame rungtyniavo Naujoji Zelandija bei Australija. Tuomet man didelį įspūdį sukėlė tai, kaip iš daugybės pasaulio valstybių susirinkę skirtingų tautų žmonės vieni su kitais bendrauja, nekonfliktuoja bei nekelia muštynių, priešingai nei, pavyzdžiu, futbolo rugtynėse, kur verda milžiniškos aistros. Manau, jog tai parodo susirinkusiųjų sporto šakos sirgalių mentalitetą.

  • Papasakokite plačiau apie savo darbinę patirtį.

Savo žaidėjo karjerą pradėjau 1984 metais ir pirmasis klubas, kuriame teko žaisti,  buvo Kauno regbio klubas ,,Ąžuolas“. Kiek vėliau teko ragauti ir legionieriaus duonos – tęsiau karjerą Amerikos, Australijos klubuose. Po to grįžau į Kauną ir karjeros pabaigoje žaidžiau Kauno regbio klube ,,Skorpionas“.  Kaip ir minėjau, treneriu tapau 2009 metais ir jau skaičiuoju tryliktus metus, kaip dirbu treneriu klube. Kalbant apie Lietuvos regbio federaciją, joje dirbu nuo 2012 metų ir iki šiol esu Lietuvos regbio federacijos valdybos narys.

  • Kodėl rekomenduotumėte išbandyti regbį kitiems?

Tai lavina ne tik fiziškumą, bet ir mąstymą, nes žaidimo metu tenka per trumpą laiką priimti greitus sprendimus. Tai yra ypač naudinga sporto šaka vaikams, nes stiprina jų komunikacijos savybės, koordinaciją. Pastebiu, jog tie vaikai, kurie pradėjo lankyti regbį nuo pat mažesns, pasižymi geresne fizine būkle, jiems ne tik geriau sekasi aikštėje, bet ir už jos ribų – jie labiau savimi pasitiki, nesunkiai susiranda draugų bei yra drąsesni.

  • Papasakokite apie save – laisvalaikis, pomėgiai ir t.t.

Šiuo metu mano kasdienybė yra regbis – varžybos, darbas klube, rinktinės, pasiruošimas Europos čempionatui.  O be to, labai mėgstu filmus, turistines keliones. Niekada neatsisakau savaitgalio gamtoje, iškylų su artimiausiais draugais, šeimos nariais. Dar man patinka žaisti šachmatais, papildomai domiuosi politikos naujovėmis.

Interviu paruošė centro savanorė Martyna Sausdravaitė