Meduolių kepimo tradicija gyvuoja nuo viduramžių. Tai bene pirmasis konditerinis gaminys taip plačiai paplitęs ir išpopuliarėjęs visoje Europoje. Daugelyje šalių figūriniai meduoliai puošiami kalėdiniu laikotarpiu. Lietuvoje jie buvo kepami ne tik Kalėdų šventėms, bet ir kitų švenčių proga, prekiaujama turguose, jomarkuose. Kiekvienas kepėjas stengėsi suteikti meduoliams kuo patrauklesnę, įdomesnę formą, papuošti spalvotu glaistu.
Rumšiškių TAU narės dalyvavo edukacijoje „Tautinis paveldas: šventinių meduolių kepimas ir puošyba“. Užsiėmimo metu dalyvės buvo supažindintos su meduolių gaminimo tradicijomis, pateikiami pavyzdžiai, demonstruojamas meduolių puošimas, taip pat pačios kepė ir puošė.
Kaišiadorių švietimo ir sporto centro
Kaišiadorių TAU